Skal det være en høy baguette med renskåren gårdsskinke fra Jæren? En mexicansk burrito med håndplukkede norske råvarer? Eller kanskje en fiskeburger fra Lofoten?
Aldri før har bilturistene hatt en større meny og velge fra hos Circle K. Og råvarene – de kommer nesten utelukkende fra Norge!
Image
Thomas Bjørseth Nilsen er matansvarlig i Circle K og har bakgrunn fra Hotel Continental, Gastronomisk Institutt og Kulinarisk Akademi. Nå jobber han med å utvikle matkonsepter for Circle K og sikre en norsk, variert meny tilpasset alle ganer og behov.
– Nordmenn er mer matbevisste enn noen gang. De forventer mat av høy kvalitet, og de er opptatt av hvor maten kommer fra. Vår ambisjon er å tilby den sunneste og mest varierte menyen langs norske veier. Det tror vi bilister og andre som ferdes langs veien vil merke, sier Thomas Bjørseth Nilsen.
Han forteller at det fortsatt er en del mennesker som tror at mattilbudet langs veien er usunt og med få norske råvarer i disken. Heldigvis er det ikke slik, og utviklingen har gått i rasende fart de siste årene.
– Circle K har gjennom de siste årene løftet fokus på mat og norske råvarer betydelig. For eksempel lages pølsene våre av dyktige fagfolk på Hønefoss, og av norsk kjøtt utelukkende. Bollene våre bakes på Langhus og baguettene våre fylles med norske ingredienser fra ulike deler av landet, sier Thomas Bjørseth Nilsen.
– Det betyr at våre baguetter og boller er like ferske og smakfulle som dem du finner på de tradisjonelle bakeriene.
Image
Eksempler på kortreiste råvarer for deg som ferdes langs veien:
Gårdsskinke laget av renskåret svinekjøtt fra Jæren og fyldig vellagret Norvegia
Saftig kylling fra Jæren
Fiskeburger fra Lofoten
Rosinboller uten tilsatt sukker
Coppa spekeskinke fra Tind
Mexicansk meny med norske råvarer fra hele landet ala Norge
Du kan lese mer om våre initiativ på bærekraft her.