Image
Motorolje
Image
Motorolje
Motorolje

Motorolje

En enkel måte å ta vare på bilen på er å kontrollere oljenivået jevnlig. Både eldre og nyere biler forbruker olje, og du bør gjøre det til en vane å sjekke peilepinnen når du fyller bensin eller spylevæske.

Når du har fylt på med riktig oljemengde, har du på en enkel måte gjort en innsats for å øke sikkerheten og motorens levetid. Vi har riktig olje til deg, uansett hva du kjører.

Slik fyller du på olje
1. Parker bilen på et jevnt underlag.
2. Slå av motoren.
3. Vent noen minutter for at avlesningen skal bli korrekt.
4. Åpne panseret.
5. Trekk ut peilepinnen.
6. Tørk av peilepinnen og sett den helt tilbake. Trekk den deretter ut igjen.
7. Les av på peilepinnen hvor mye olje du trenger å fylle på. Mellom den øverste og den nederste streken er det plass til ca. 1 liter olje.
8. Skru av lokket for oljepåfylling og fyll på olje. Skru lokket godt fast når du er ferdig.

På våre stasjoner finner du trakter som gjør påfyllingen enklere.

En tom oljeflaske skal selvsagt gjenvinnes, den sorteres som hard plastemballasje.

Hvilken olje skal man velge?
Finn riktig olje med vår oljeguide. Med et enkelt søk får du raskt svar på hvilken motorolje, frostvæske, girolje og bremsevæske som er riktig for ditt kjøretøy.

Har du en personbil søker du enkelt på bilens registreringsnummer (vær klar over at personlige registreringsnummer ikke er søkbare) I fritekstfeltet kan du også søke på kjøretøyets merke og / eller modell. Du kan også bruke søkeguiden steg for steg til å finne rett modell.

Vår oljeguide

Har du en personbil søker du enkelt på bilens registreringsnummer (vær klar over at personlige registreringsnummer ikke er søkbare)