Image
Mat
Image
Mat

Våre matinitiativer

Det skal være enkelt for våre kunder å nyte god mat og drikke på våre stasjoner. Vi jobber kontinuerlig med våre matalternativer, og har høyt fokus på bærekraft og kvalitet.

Godt for deg

Vårt samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet gjør at vi i Circle K forplikter oss til å jobbe for å redusere innholdet av sukker og salt-innhold, samt øke tilbud av grove bakervarer og andel fisk og grønnsaker på stasjonene våre. Vi ønsker å gi deg et ferskt matalternativ uansett behov, og de siste årene har vi introdusert en rekke nye matalternativer. Vil du lese mer om vår mat..? Les mer her

Kampen mot matsvinn

Vi har stort fokus på vareutvalg og produksjonsstyring, og ved hjelp av et supert samarbeid med Too Good To Go kan vi også redde en stor andel mat fra å bli kastet. Hver måned redder vi, sammen med våre kunder, i snitt 10.000 måltider på våre stasjoner over hele landet! 

Gjennom appen til Too Good To Go kan du bestille en forundringspose med overskuddsmat på en valgt Circle K-stasjon og hente varene ved stengetid. Innholdet i en forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner kan du få overskuddsmat til en verdi av rundt 120 kroner!

Ifølge Ann-Kristin Raknes Pfründer, tidligere daglig leder i Too Good To Go, er Circle K blant aktørene som har reddet mest mat i Norge.

– Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.

Last ned Too Good To Go-appen og bli en matredder du også!

Dyrevelferd

Circle K har valgt å slutte seg til dyrevelferd-standarden European Chicken Commitment (ECC). Det innebærer at vi bruker en kyllingtype som vokser saktere, og har kjøtt fra Norsk Kylling i burgere, salater og sandwicher. I dag tilsvarer dette 80 prosent av alle produkter som inneholder kylling. Så fremt det er tilgjengelig, vil alle våre kyllingprodukter tilfredsstille ECC-standard innen utgangen av første halvår 2022.

Dette skjer etter tett og god dialog med Anima, og for å sikre at kyllingen vi selger har god dyrevelferd.

Ved overgang til Norsk Kylling er ikke bare dyrevelferden god. Kyllingburgerne får også mindre mettet fett, en sunnere protein-sammensetning basert på lårkjøtt og burgerne blir tilgjengelig for de som har cøliaki fordi gluten utelates.

 

Miljøvennlige forpakninger

I 2020 endret vi all vår emballasje. Engangsbestikk, engangsartikler og plast er nå byttet ut med materiale som er bedre for miljøet. Vårt engangsbestikk og rørepinner er laget av FSC-sertifisert tremateroale, og sugerør laget av papir. På et europeisk nivå betyr det at vi reduserer plastforbruket vårt med 300 tonn.

I tillegg er Circle K med i Handelens Miljøfond, noe som innebærer at for hver bærepose vi kjøper går det 50 øre til plastreduserende tiltak. Målet vårt vil likevel være å tilby poser som ikke er laget av plast. Les mer om dette på handelensmiljofond.no.

Koppen, som gir tilgang til varm drikke som du ønsker hele året, oppfordrer vi nå kundene våre til å gjenbruke fra år til år. Koppen har vært i markedet siden 2003, og har redusert forbruket av engangskopper med flere millioner hvert år.

Kaffe med god samvittighet

Vi serverer over 20 millioner kopper bare i Norge, og i 2019 ble 100 prosent av kaffen vår sertifisert av Rainforest Alliance. Når du kjøper kaffen din i en av våre butikker, vil du dermed bidra til bevaring av regnskog, rettferdige arbeidsforhold og sprøytemiddelfritt jordbruk. Koppen gir deg varm drikke gjennom hele året og kan kjøpes i våre butikker. Ved bruk av Koppen sparer du og vi miljøet for produksjon og bruk av engangsemballasje. Bare Koppen sparer miljøet for over 20 millioner engangskopper.

Image
Bedre fremtid

Bærekraftig fremtid

Vi ønsker å legge til rette for en bærekraftig utvikling for både jorda vår og menneskene på den.

Image
Reiseplanlegger

Grønn omstilling

Vi i Circle K er en stor distributør av og salgskanal for drivstoff til kjøretøy i Norge. Les mer om våre initiativer her.

Image
Vask bilen din selv hos oss

Ren bil og rent miljø

Det skal være enkelt å vaske bilen hos oss. Og du skal være trygg på at vi tar vare på miljøet og våre ansatte.