Image
Firmakort
Image
Firmakort

Strøm med opprinnelsesgaranti til elbilen din

Du har allerede gjort et miljøbevisst valg når du kjører elbil. Vi vil gjør det like enkelt for deg å ta miljøvennlige valg når du lader. Du får strøm med opprinnelsesgarantier på alle elbilladere på Circle K sine energistasjoner i Norge. Dette gjelder både Circle K sine egne ladere og våre partnerladere. Dette gjelder også energien vi bruker på energistasjonen du besøker når du lader.

Hvorfor opprinnelsesgarantier?

Strøm kan ikke spores, strømmen tar alltid korteste vei, og derfor kan ingen med sikkerhet si hvor strømmen vi forbruker kommer fra. Derfor kan vi ikke garanterer deg 100 % fornybar energi når du lader elbilen din hos oss. At vi har opprinnelsesgarantier tilsvarende vårt energiforbruk på stasjon betyr at vi garanterer at det produseres like mye fornybar strøm som det konsumeres på våre hurtigladere og stasjoner.

Opprinnelsesgarantier er et insentiv til kraftprodusenter om å produsere og investere i fornybar energi. Når du konsumerer strøm kjøpt med opprinnelsesgarantier bidrar du til økt fornybar kraftproduksjon. Våre opprinnelsesgarantier støtter utvikling av vannkraftproduksjon i Norden. Disse garantiene endrer ikke hvilken strøm som fysisk lades på din bil. Strømmen som lades på din bil vil bestå av energimiksen som er i kraftnettet på ladetidpunktet. Det du derimot bidrar til er at en større del av den totale energimiksen produseres av fornybar energi slik at vi alle forbruker mer fornybar energi.

Skal du på kjøretur utenfor Norge?

Du får strøm med opprinnelsesgarantier på alle Circle K sine egne hurtigladere i hele Skandinavia.

*Noen unntak av Circle K franchise-stasjoner.