Image
Meny sustainability
Image
Mat sustainability day

Meny sustainability day

Matservering

Veganburger Naturli Fava med siracha mayo

Kyllingburger med sweet chili og rømmedressing

Wraps med kylling

Havreciabatta med kylling

Cæsarsalat med kylling

Drikke

Circle K smoothie

Circle K vann og juicer

Circle K Kaffe  (Slow roast)

Image
Kvalitetsmat av kortreiste råvarer, laget av dyktige kokker

Norske råvarer

I Circle K er vi opptatt av norske råvarer og norske produsenter. Visste du at maten vår i all hovedsak kommer fra norske produsenter? Vi bruker norsk kjøtt i våre burgere og pølser. Baksten vår produseres i Norge og grønnsakene vi benytter er alltid norske i sesong. Dermed støtter vi norsk landbruk og er en bidragsyter i en rekke lokalsamfunn rundt om i Norge.

Matsvinn

Vi har stort fokus på vareutvalg og produksjonsstyring, og ved hjelp av et supert samarbeid med Too Good To Go kan vi også redde en stor andel mat fra å bli kastet. Hver måned redder vi, sammen med våre kunder, i snitt 10.000 måltider på våre stasjoner over hele landet! Too Good 2 Go. 400.000 måltider reddet siden start – 200 stasjoner​ i vårt nettverk er med.

Sunnere mat

Circle K Norge er med i den nasjonale Intensjonsavtalen om et sunnere kosthold initiert av Helsedirektoratet. Reduksjon av sukker, salt, mettet fett står på vår agenda.

Reduksjon av mettet fett: vinteren 2020 endret vi på resepter og innhold i vårt sandwichkonsept. Vi reduserte blant annet innholdet av mettet fett med 50 % på våre sandwich og baguetter. Våre pølse og hamburgerbrød har blant annet fått redusert saltinnhold på over 25%, og vi tilbyr alltid grove brødprodukter innen vårt sandwich konsept.

Dyrevelferd

Circle K har valgt å slutte seg til dyrevelferd-standarden European Chicken Commitment (ECC). Det betyr at vi bruker kjøtt fra den saktevoksende kyllingrasen Norsk Hubbard i burgere, salater og sandwicher. I dag tilsvarer dette 80 prosent av alle produkter som inneholder kylling.Så fremt det er tilgjengelig, vil alle våre kyllingprodukter tilfredsstille ECC-standard innen utgangen av første halvår 2022.

Emballasje

​I 2020 gjorde Circle K som mange andre ved å kutte ut en del emballasje som på virker miljøet negativt gjennom forsøpling. Vi har gått over til bestikk og rørepinner laget av tre. Vi har skiftet ut plastsugerørene med en løsning i papir.

Koppen, som gir tilgang til varm drikke gjennom hele året, oppfordrer vi nå kundene våre til å gjenbruke fra år til år. Koppen har vært i markedet siden 2003, og har redusert forbruket av engangskopper med flere millioner hvert år. 100 % av vår fiberbaserte emballasje kommet fra sertifiserte eller resirkulerte kilder.

All vår emballasje skal være laget av fornybar, gjenvunnet eller sertifisert råvare innen 2025.