Alt du trenger å vite om elbillading: På veien

Alt du trenger å vite om elbillading: På veien

Med ny elbil kommer det en rekke nye ting man må få oversikt over, og kanskje må den neste bilturen planlegges litt mer enn hva man er vant til når det kommer til både batterikapasitet og lading.  

I denne artikkelen gikk vi gjennom hva man bør tenke på når man skal lade elbilen hjemme, mens vi nå skal se på hva man bør vite når man skal lade langs veien.  

 

Med et stadig voksende antall ladestasjoner er det aldri en Circle K-stasjon langt unna. Her finner du både hurtigladere og lynladere - i tillegg til servicetilbudet du kjenner fra før av, og som gjør ladeopplevelsen komplett.

RFID-brikke og Circle K Charge-appen

For å lade elbilen på våre ladere er det et par ting du må klargjøre. Last ned og registrer en bruker i Circle Ks Charge-app, og registrer din RFID-ladebrikke samt et betalingskort i appen. Ladebrikke kan kjøpes på våre stasjoner, eller du kan bruke en ladebrikke fra elbilforeningen, NAF eller annen tilbyder. En ladebrikke er ikke nødvendig, men gjør det lettere å starte opp ladingen, samtidig som du ikke er avhengig av mobildekning eller strøm på telefonen.  

I Charge-appen kan du også finne tilgjengelige stasjoner, styre ladingen og få statistikk over forbrukerhistorikk og tidligere lading.

Hvilken lader skal man velge? 

Det kan være vanskelig å vite hvilken lader som passer til din bil. Det kan være fristende å velge en lynlader - som i utgangspunktet sikrer rask lading, men om bilen din ikke klarer å ta imot denne effekten vil det være til liten nytte, og det vil være rimeligere å lade på en ladestasjon med lavere ladekapasitet.  

Sjekk derfor bilens instruksjonsbok for å se hvilken lader som passer til din bil og hva bilens kapasitet er. Denne informasjonen kan man også få fra forhandler eller på internett.  

Når det kommer til selve pluggen som kobles til bilen finnes det ulike typer, men fortvil ikke - de fleste ladestasjoner har alle standarder. Det ene unntaket er Tesla , som har sitt eget ladenettverk.

Hvor fullt bør man lade batteriet? 

Det kan nok være lett å tenke at bilens batteri ikke er ferdigladet før det er på 100%, men visste du at 80% kapasitet som regel er mer enn nok? Og at å ikke lade helt opp skåner batteriet? De fleste elbiler lader nemlig raskest når batteriet er på mellom 20% og 80%. Har du dette i bakhodet neste gang du stopper for å lade kan du spare både tid og penger. Ta derfor flere korte stopp enn å lade batteriet fullt.  

Spar penger når du lader 

Det finnes flere måter å få laderabatt hos Circle K på. Som Circle K EXTRA-kunde gir vi deg en rabatt på 5%. Er du i tillegg hjemmeladekunde får du en rabatt på 10%, mens du som strøm- og EXTRA-kunde får hele 15% rabatt Circle K sine egne ladere.   

Med disse tipsene håper vi du føler deg klar for din første langtur med elbil, og at du stopper på en av våre mange ladestasjoner rundt om i landet. Flere tips til langtur med elbil finner du her.

Relaterte nyheter

Les alle nyheter
4 faktorer som påvirker elbilens ladehastighet

4 faktorer som påvirker elbilens ladehastighet

Jan Terje Normann Elsrud, Lars Ketil Bjørnå
Ladestasjoner
9 ting du kan gjøre mens du lader elbilen

9 ting du kan gjøre mens du lader elbilen

Marcus Aurelio Ruud Grønli
Ladestasjoner
Circle K øker satsningen på lading av elbil i nybygg

Circle K øker satsningen på lading av elbil i nybygg

Jan Terje Normann Elsrud
Ladepartnere, Ladestasjoner