9 ting du kan gjøre mens du lader elbilen

9 ting du kan gjøre mens du lader elbilen

For mange kan et ladestopp føles som dårlig bruk av tid, stressende og langtekkelig. Man vil gjerne komme seg raskt frem til destinasjonen, uten å måtte legge av en halvtime eller to til lading.  

Men elbilens batteri er ikke evigvarende, så hva om man snur litt på det? Om man finner det positive i en ekstra pause, bruker ladetiden som et avbrekk i kjøreturen og griper muligheten til å sette hverdagen på pause. Plutselig er ventetiden en bonus fremfor en nødvendighet, og du kan bruke tid på ting du vanligvis ikke prioriterer.  

Vi har samlet våre favoritt-tips til hvordan man kan fylle tiden mens man lader elbilen.  

1: Utforsk området 

Enten du er alene eller sammen med flere kan det være fint å bruke ladetiden på noe annet enn å sitte å vente. Ta en tur i nærområdet, slik at du får en kort rusletur og litt frisk luft. Kanskje finner du et eget lite ladeparadis langs veien – og før du vet ordet av det er bilen fulladet.

2: Vekk kroppen til live med tøy og bøy 

Det kan ta på for både rygg og nakke å sitte stille i timevis. Kroppen vår er skapt for bevegelse, og da er ikke det å sitte stille i samme, statiske posisjon over lengre tid gunstig. Mange kjenner seg nok igjen i hvordan timer bak ratter påvirker både ben og armer, så vel som øynene og hodet.  

Bruk ladetiden til å resette kroppen med litt tøy og bøy. Strekk på nakken, ta noen enkle øvelser og sørg for å få deg litt bevegelse. At lange dager bak rattet kan gi helseplager er noe blant annet flere yrkessjåfører kjenner til, i denne artikkelen fra Gjensidige kan du lese mer om dette, samt tips som gjør kjørehverdagen mer behagelig.   

3: Koble av med en god bok 

Om du derimot er en av de som bare vil koble helt av kan vi anbefale deg å ha en bok eller dagens avis lett tilgjengelig. Sett deg til rette og drøm deg bort i en klassisk roman, politiske debatter eller siste sladder. Og om setet først er i liggeposisjon hvorfor ikke ta 10 minutter på øyet? Vipps, like fort som du startet er bilen ferdig ladet.

En familie tar en liten pust i bakken, med litt mat og drikke

4: En kopp kaffe, en liten snack eller et større måltid 

På våre stasjoner finner du flere muligheter for å fylle på egne energilagre mens bilen lades. Med Koppen kan du nyte så mye varm drikke du ønsker, og kanskje frister det med nystekt pizza, boller eller favoritt-iskremen. Husk også at du som EXTRA-kunde får gode avtaler på kjøp av blant annet is , burger og baguetter. 

5: Utnytt deg av bilens underholdningssystem 

Mange av dagens elbiler er utstyrt med en større skjerm i front, perfekt for navigering, innkommende samtaler og musikk. Men visste du at skjermene også kan brukes til mye mer? Ta for eksempel Polestar 2’s operativsystem som lar deg bruke en mengde av Googles apper og tjenester, ta nytte av en fullskalas nettleser og se filmer og serier via Polestar Video Player. 

6: Inviterer familien til lade-quiz eller en kåring 

Hvorfor ikke bruke ladetiden på en god, gammeldags quiz? Spørsmålene kan være alt fra allmenn kunnskap til opplevelser langs veien, familiemedlemmer eller en god gammeldags musikkquiz. Kanskje kan man også bytte på hvem i familien som holder quizen? Og om turen er ekstra lang kan man jo invitere til et aldri så lite lade-mesterskap! Pausen kan også brukes til en uoffisiell kåring. Hva med å ta med familien eller vennegjengen som jury når dere skal kåre årets beste is, de beste bollene på veien eller kanskje den beste drikken?   

7: Finn frem din indre kunstner 

Man kan også bruke tiden mens man venter på å skape noe. Ta med deg mobilkameraet og knips noen flotter bilder rundt i området – kanskje oppdager du noen skjulte perler – en stille innsjø, en dyp granskog eller en nedslitt benk? Eller hva med å sende de yngste passasjerene for å samle kvister, kongler og steiner? Så kan de lage sin egen kunst? 

8: Arranger en piknik 

Lite er så koselig som å samle familien på et pledd og invitere til piknik – fyll kurven med små matretter, frukt, grønnsaker og deilig drikke. Ekstra stas blir det nok om både store og små får delta i forberedelsene - uansett kan vi love god stemning langt utover ladetiden.  

9: Ring en venn 

Når man først har en halvtime til overs kan det jo være spennende å bla frem en gammel bekjent i kontaktlisten. Hva med å ringe en av de du ikke snakker med så ofte, men gjerne skulle pratet mer med? Eller en du aldri får pratet nok med? En god samtale på øret kan gi både energi, positivitet og det lille ekstra før du fortsetter kjøreturen og ikke minst gir det like mye til samtalepartneren som det gir til deg.  

Med disse ladetipsene håper vi du finner inspirasjon til å få litt mer ut av neste ladestopp, finne egne aktiviteter og underholdning. For hvem vet- kanskje kan ladepausen bli turens høydepunkt?

 

Relaterte nyheter

Les alle nyheter
4 faktorer som påvirker elbilens ladehastighet

4 faktorer som påvirker elbilens ladehastighet

Jan Terje Normann Elsrud, Lars Ketil Bjørnå
Ladestasjoner
Alt du trenger å vite om elbillading: På veien

Alt du trenger å vite om elbillading: På veien

Marcus Aurelio Ruud Grønli
Ladestasjoner
Circle K øker satsningen på lading av elbil i nybygg

Circle K øker satsningen på lading av elbil i nybygg

Jan Terje Normann Elsrud
Ladepartnere, Ladestasjoner