Image
Sustainable Brand Index Bransjevinner 2021
Image
Sustainable Brand Index 2021 Bransjevinner
Bransjevinnner 2021

Bransjens mest bærekraftige merkevare

For femte året på rad har den norske befolkningen kåret Circle K til den beste merkevaren på bærekraft og bransjevinner i den nasjonale undersøkelsen Sustainable Brand Index!

– Vi er svært stolte over plasseringen som det norske folk har gitt oss. Vår bransje er i en enorm endring innen mobilitet og bærekraft. Prisen er en anerkjennelse av at Circle K vurderes til å ligge helt i front av denne utviklingen, og at folk er opptatt av det vi gjør, sier Kjetil Foyn, ansvarlig for lojalitet og kommunikasjon i Circle K

Sustainable Brand Index er Europas største uavhengige merkevarestudie med fokus på bærekraft. I Norge kartlegges 254 merkevarer innenfor en rekke bransjer. Circle K står som nummer én i sin bransje, og rangeres som nummer 102 av 254 merkevareselskaper totalt.

Plasseringen gjør også at merkevaren rangert høyt mot andre aktører i nærliggende bransjer som kiosker, restauranter og kafeer.

Image
Circle K x Too Good To Go

Bærekraftmål for fremtiden
De siste fem årene har Circle K igangsatt en rekke satsinger som støtter FNs bærekraftsmål, og som møter behovene til fremtidens reisende kunder. Selskapet fikk internasjonal anerkjennelse i desember 2020, da Circle K E-18 Bamble vant prisen for «Årets viktigste butikk» fra Global Convenience Store Focus. Den samme stasjonen ble introdusert av samferdselsminister Knut Arild Hareide som verdens mest moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass, da han åpnet stasjonen i juli 2020.

– Vi har flere prosjekter på gang, og har satt oss høye ambisjoner for veien videre. Samtidig som vi har en kraftig satsing på å bygge flere ladestasjoner, har vi også fokus på fornybart flytende drivstoff som sørger for lavere utslipp. Vi jobber bredt med å redusere matsvinn og har reddet 200 000 poser med overskuddsmat gjennom TooGoodToGo, vi har redusert og fjernet plast i engangsartikler og emballasjer, og ikke minst satser vi på sunnere mat og bærekraftig produksjon i samarbeid med våre norske lokale leverandører.

Dette er blant noen av satsingene som er viktige for å bidra til at vi leverer på våre felles mål og som vi opplever er viktige for våre kunder, sier Kjetil Foyn.

Image
Kvalitetsmat av kortreiste råvarer, laget av dyktige kokker

Om Sustainable Brand IndexDet gjennomføres mer enn 60 000 intervjuer i Europa hvorav 10 460 i Norge. Intervjuene kartlegger kundenes opplevelse av hvor bærekraftig den enkelte merkevare fremstår. Bærekraftselementer som klimaspørsmål, menneskerettigheter, helse og velvære er en del av kartleggingen.

Undersøkelsen ble gjennomført i Norge fra november 2020 til februar 2021.

Les mer om undersøkelsen her.

Image
Sustainable Brand Index winner 2017
Image
Sustainable Brand Index 2018
Image
Sustainable Brand Index 2019
Image
Sustainable Brand Index 2020