Image
Forsikring
Image
Ulykkesforsikring

Mental Helse Ungdom

For fjerde året på rad gir Circle K én krone til Mental Helse Ungdom for hver drivstofftank som fylles og én krone for hver hurtiglading som gjøres på våre stasjoner i perioden 1.-24. desember. Sammen med våre kunder skal vi sørge for at Mental helse Ungdom kan fortsette å utvide dette viktige tilbudet i 2024.

Før årets innsamling har aksjonen bidratt med over 3.6 millioner kroner til utvikling og drift av hjelpechatten. Chattetjenesten har nå vokst fra 25 frivillige i 2019 til over 150 frivillige i dag.

En stor takk til alle som bidrar, sammen kan vi støtte ungdom som trenger det i en krevende tid!

Ønsker du å gi eget bidrag kan du gjøre det her 

Image
Mental helse

I 2020 og godt ut i 2021 ble en hel verden satt på prøve. Korona-pandemien rammet, og mange unge fikk kjenne på ensomhet og håpløshet. Noen så dessverre ikke lenger grunn til å leve. På vei ut av den tøffe tiden vi har vært igjennom ser vi fortsatt flere ettervirkninger på folks psykiske helse, og det er tydelig et stort behov blant unge for å få hjelp.  

- I 2022 gjennomførte Mental Helse Ungdom undersøkelsen Status Ung med 5500 deltagere. Der kom det frem at 4 av 5 har følt seg ensomme i løpet av de siste 12 månedene. Parallelt med dette møter unge lange ventelister når de endelig tørr å be om hjelp. Vi merker en stor pågang på hjelpetilbudene våre og vi er helt avhengige av private givere og bedrifter for å kunne holde disse gående. Circle K har vært vår viktigste støttespiller i å utvikle hjelpechatten, noe vi er svært takknemlige for, forteller Line Toft Haaland, kommunikasjonssjef i Mental Helse Ungdom.

Hun forteller at bidraget fra Circle K siden 2020 til MHU sin hjelpechat har betydd enormt mye for mange unge, og at årets bidrag vil sørge for at chatten vil kunne utvikles videre i året som kommer.

Dette innholdet ble blokkert på grunn av personlige innstillinger for samtykke av informasjonskapsler.

Tillat informasjonskapsler for markedsføring

Samtale er sunt

"Å falle utenfor som ung kan få store konsekvenser resten av livet. Det er ikke alltid like lett å se hvem som sliter og hvem som har det bra. Mental Helse Ungdom gjør en utrolig viktig jobb for mange unge som sliter, og minner oss om at ikke alle har det like enkelt. De gir oss alle en påminnelse om viktigheten av å lytte, se hverandre og bry oss", sier Sverre Rosén Norgessjef i Circle K.

Mental Helse Ungdom åpnet i juli 2020 chattetjenesten «En som lytter», og dette tilbudet er i stor grad driftet av frivillige medmennesker med profesjonell faglig støtte. I løpet av chattetjenestens levetid har antallet henvendelser vært betydelig, og det er et økende behov for frivillige som kan besvare samtalene.  

Ønsker du å bli frivillig i mental helse Ungdom kan du bli det her