Image
Gluten
Image
Gluten

Glutenfri sommermat hos Circle K over hele Norge

400 000 mennesker med glutenintoleranse har fått et nytt og etterlengtet mattilbud langs veien. Nå tilbyr Circle K et bredt utvalg av glutenfri mat for hele familien.

– Vår ambisjon er å tilby et variert tilbud av kvalitetsmat til alle som besøker våre stasjoner. Akkurat som vi har utvidet menyen med sunne og kjøttfrie alternativer, skal vi ha et godt og smakfullt tilbud til alle de som lever med et glutenfritt kosthold, sier Thomas Bjørseth Nilsen, kokk og matansvarlig i Circle K.

Glutenfri Peppes Pizza On The Go, salater og hyggemat

På mange av våre stasjoner kan du nå velge mellom sju glutenfrie varianter av vår bestselger i 2021, Peppes Pizza On The Go. I tillegg utvides sortimentet med en helt ny panini, salater, toast, muffins og kokosboller. De som tidligere har måttet bestille pølser og hamburger i papir, vil nå få servert maten i glutenfrie brødvarer.

– Dette er et betydelig bidrag for å tilby et godt utvalg av glutenfri mat langs norske veier, både til de som har cøliaki, og de som av andre årsaker er overfølsomme for melprodukter. Nå vil de som har måttet smøre egen matpakke av helsemessige årsaker, få likeverdig tilgang på god mat når de er på reisefot. Det betyr mye, sier Knut H. Peterson, generalsekretær i Norsk cøliakiforening.

Dette er utvalget du kan finne på Circle K sine stasjoner: 

(NB! Tilbudet kan variere lokalt)

 • Glutenfri Peppes Pizza On the Go – 7 varianter
 • Glutenfri panini m/ ost/skinke
 • Alle pølser i glutenfritt pølsebrød
 • Alle hamburgere med unntak av kylling og vegan i glutenfritt hamburgerbrød
 • Glutenfri toast pesto/mozzarella
 • Glutenfri toast ost/skinke
 • Glutenfri muffins m/ sjokolade
 • Glutenfri muffins m/ sitron
 • Kokosbolle 
 • Mexican nachos 
 • Mexican tacosalat 
 • Salater uten krutonger, byggryn og pasta

Flere hundre ansatte har fått opplæring i trygg servering 

Om lag 50 000 mennesker av de som lever glutenfritt, har fått diagnosen cøliaki. For disse kan én brødsmule med glutenholdig mat være nok til å bli syk. Derfor legger Circle K store ressurser i trygg servering av glutenfri mat. Flere hundre medarbeidere har gjennomført kurs i tilberedning og håndtering av glutenfrie produkter på stasjon – i regi av Norsk cøliakiforening. 

– Mattrygghet er noe av det viktigste vi holder på med, og med glutenfri mat er det spesielle krav til oss som serverer, fordi maten ikke skal komme i kontakt med andre matvarer eller kjøkkenredskap som har vært i nærheten av gluten, sier Thomas Bjørseth Nilsen i Circle K. 

Det betyr blant annet at glutenfri pizza stekes i egne former, og at alle toast- og brødvarer er innpakket og behandlet på en måte som forsikrer kundene om at de kan spise trygt og godt på Circle K. 

– Vi er glade for at Circle K tar behovet for glutenfri mat på alvor og at de også benyttet seg av kurstilbudet fra Norsk cøliakiforening for å øke kunnskapen om trygg servering og håndtering av glutenfri mat blant sine ansatte. Jeg håper flere følger deres gode eksempel, sier Knut H. Peterson, generalsekretær i Norsk cøliakiforening.