Image
Circle K Norge
Image
Circle K Norge

Friår fra studier ble til 18 år som franchisetaker

Helén Windsvoll skulle egentlig bare ta et friår og jobbe etter videregående, men i en alder av 20 år sto hun foran stasjonen på Heddal med nøklene i hendene, som Norges yngste franchisetaker. Kremmerånden kom hjemmefra, men mulighetene skapte hun selv.

– Jeg vokste opp med en far som drev bilforretning, så jeg hadde allerede mange tanker og ambisjoner om hvordan man kunne og burde drive butikk. Jeg har et par BI-kurs, men først og fremst er jeg en nysgjerrig sjel. Selvstendig og liker å lære ting selv, forklarer den erfarne franchisetakeren. – Jeg burde nok kanskje spurt litt mer om hjelp i starten. Litt naiv var jeg nok, men heldigvis hadde jeg masse pågangsmot.

Å tørre å spørre om råd fra andre dyktige franchisetakere er ett av mange råd Windsvoll kan by på. Men viktigst er tålmodighet til å bygge erfaring. – Personalarbeid er den største utfordringen, men også den gøyeste. Sørg for å få et avslappet forhold til de ansatte, og stress ned. Og vær trygg i dine egne beslutninger.

Samtidig legger ikke Windsvoll skjul på at livet som franchisetaker nok ikke er for alle. En hverdag som ligner mer på makuleringsstrimler enn et A4-ark, og en jobb som krever deg «overalt», kan sende deg i kjelleren om du ikke passer på og tar vare på deg selv, forteller hun, og fortsetter: – Iblant opplever man også at man selv har tatt dårlige avgjørelser. Du har gjort noen dårlige rekrutteringer, kanskje også noen dårlige økonomiske beslutninger. Da blir det tøft. Men det gjelder å stå i det når det stormer, ta lærdommen, og tenke hvordan du kan unngå å havne i samme situasjon igjen.

Image
Helen

«Det er viktig å ha ambisjoner, men en må være klar for å involvere og delegere oppgaver, hvis ikke vil du slite deg ut»
 

På spørsmål om det er noen personlighetstrekk man trenger for å jobbe som franchisetaker, er det tydelig at driv og motivasjon er nøkkelegenskaper. Men det kan bli for mye av det gode. – Det er viktig å ha ambisjoner, men en må være klar for å involvere og delegere oppgaver, hvis ikke vil du slite deg ut. . Du må kunne la de mindre viktige tingene fare. Også er det klart at du må være opptatt av hele pakka: motiveres av å tjene penger, like å ha struktur, og at du ønsker å skape noe. Hvis du i tillegg klarer å ansette de rette menneskene, så kan du lykkes.

Heldigvis er tilfanget av motiverte arbeidstagere stort.– Det er mye flink ungdom som søker på jobbene. Jeg har nettopp rekruttert selv, og møtt mange dyktige, motiverte unge personer. De forventer mer av franchisetakeren og at du er «på» som sjef. Men om du dyrker det sosiale, og løfter frem alle, da får du med deg flinke folk.

Image
Svein Tore Nymoen

Svein Tore Nymoen

Svein Tore Nymoen (49) er stasjonsdriver i Circle K: – Jeg tror ikke at jeg har hatt en dårlig dag på 37 år, Jeg gleder meg til hver dag. Les Svein Tore sine råd for å lykkes som stasjonsdriver.

Image
Reiseplanlegger

Franchisetaker

Du trenger ikke å passe inn i en konkret mal for å lykkes her, men vi er helt avhengige av en medmenneskelig Franchisetager med en tydelig og langsiktig mål og planer.

Image
Trond Arne

Kontakt oss

Er du nysgjerrig på hvordan en hverdag som franchisetaker i Circle K ser ut? Da kan du spørre våre kontaktpersoner om det du måtte lure på. Vi svarer mer enn gjerne på dine spørsmål!