Image
Sandwich
Image
Sandwich
Mattilbudet langs veien

Vi skal ha det sunneste mattilbudet langs veien

En rask stopp for en kaffe og en sandwich om morgenen? Et godt måltid etter en lang kjøretur? Eller en velfortjent godbit etter en hektisk arbeidsdag?

Uansett hva du velger skal du få et velsmakende og sunnere måltid hos oss. Vårt mål er å servere deg mat basert på bærekraftig produksjon og forbruk.

Det betyr at vi benytter kortreise norske produkter, egg fra frittgående høns, miljømerket kaffe, mindre salt, sukker og fett i våre produkter og utvikler gode vegetariske alternativer til menyene våre. 

Det inkluderer også håndtering av matavfall, miljøvennlig emballasje og hvordan vi støtter en rettferdig og bærekraftig global matindustri. 

Våre fokusområder er

 • Varierte tilbud av mat med sunnere alternativ
 • Redusert matsvinn
 • Miljøvennlige forpakninger
 • Kaffe med god samvittighet

Varierte tilbud av mat med sunnere alternativ

Image
Mattilbud langs veien

Fotokred; Terje Borud

Målet vårt er å gjøre det enkelt for folk på farten å nyte god mat og drikke som passer hver enkelt. For å oppnå dette forbedrer vi kontinuerlig mat- og drikkevarelinjen når det gjelder variasjon og kvalitet. Circle K har forpliktet seg til å jobbe for sunnere kosthold langs veien gjennom å signere tilslutningserklæringen for sunnere kosthold i regi av Helse- og omsorgsdepartementet. I dette forplikter vi å jobbe for å;

 • Redusere innholdet av sukker 
 • Redusere salt-innholdet 
 • Øke tilbudet at grove bakervarer
 • Øke andel av fisk og grønnsaker

Vi prøver så godt vi kan å gi deg et ferskt alternativ uansett behov. De senere årene har vi introdusert en rekke nye alternativer. Du kan lese mer om vårt mattilbud her.

Redusert matsvinn

Matsvinn er en av de største miljøutfordringene vi har globalt. Vi er opptatte av å finne en god balanse mellom å kunne tilby fersk mat til deg samtidig som vi skal unngå matsvinn. For å redusere matsvinn jobber vi på en rekke områder;

 • Et smart vareutvalg: et vareutvalg som tilfredsstiller flest mulig behov uten at det går ut over kvalitet og svinn.
 • Produksjonsstyring: vi planlegger produksjon av fersk mat basert på historisk salg og hva vi forventer av kunder hver dag. Av og til stemmer ikke disse dataene og du kan oppleve at vi er utsolgt eller litt forsinket i tilberedelsen. Dette gjør vi for å unngå matsvinn, og ber om din tålmodighet når dette skjer. Vi serverer deg så fort vi kan.
 • Redde måltider fra å bli kastet: Over 100 av våre stasjoner er med i To Good To Go som bidrar til å redde mat fra å bli kastet. Last ned appen og bli en matredder du også!

Miljøvennlige forpakninger

I 2020 endret vi all vår emballasje, bestikk og engangsartikler, og plast er byttet ut med materiale som er bedre for miljøet. På et europeisk nivå betyr det at vi reduserer plastforbruket vårt med 300 tonn.

Circle K er også med i Handelens Miljøfond. Det innebærer at for hver bærepose vi kjøper går det 50 øre til plastreduserende tiltak. Målet vårt er å tilby poser som ikke er laget av plast. Les mer på handelensmiljofond.no.

Kaffe med god samvittighet

Vi serverer nesten 100 millioner kopper kaffe per år over hele Europa og over 20 millioner bare i Norge. I 2019 ble 100 prosent av kaffen vår sertifisert av Rainforest Alliance. Når du kjøper kaffen din i en av våre butikker, vil du derved bidra til bevaring av regnskog, rettferdige arbeidsforhold og sprøytemiddelfritt jordbruk.

Koppen gir deg varm drikke gjennom hele året og kan kjøpes i våre butikker. Ved bruk av Koppen sparer du og vi miljøet for produksjon og bruk av engangsemballasje. Bare Koppen sparer miljøet for over 20 millioner engangskopper.