Image
Kjøre- og hviletid lastebil
Image
Kjøre- og hviletid lastebil

Kjøre- og hviletid

Kjøretid og hviletid styrer dagene for deg som er yrkessjåfør. Vi vet at du trenger mer enn drivstoff når du parkerer lastebilen. 

Hvileplass med gode fasiliteter 

Våre Trucker’s Club-stasjoner er skapt for deg som ferdes langs veien. Her får du sunn og god mat og nybrygget kaffe som du kan nyte i komfortable pauseområder med behagelige sitteplasser. Lengter du etter en dusj etter mange timer bak rattet? Vi har både dusj og vaskemaskin! 

«Vi bygger nå opp et nettverk i Norge med Trucker’s Club-stasjoner. Dette er mer enn en vanlig bensinstasjon. Her har vi skreddersydde løsninger der yrkessjåførene får et trygt og komfortabelt sted å tilbringe sin hviletid etter mange kilometer på veien.»  - Anders Ruud, manager regional sales. 

Trygg hvileplass

Din hviletid er viktig. Ikke bare for trafikksikkerheten, men også for din egen trivsel på jobb. Du har kanskje kolleger som har opplevd innbrudd under døgnhvilen? Kriminalitet mot parkerte lastebiler er dessverre økende, både når det gjelder tyveri av last og drivstoff. Derfor er våre døgnhvileplasser på Trucker’s Club-stasjonene godt belyste og kameraovervåket. Det betyr en tryggere hviletid for deg og lasten din, uansett om du skal ha en kort pause eller trenger døgnhvile.

Din guide til kjøre- og hviletid

Her er en oversikt over grunnreglene for når du må ta pause, når du må ta døgnhvil og ikke minst, hvordan hviletiden skal tilbringes? 

Regler for kjøre- og hviletid per dag:

 • Du skal ha 45 minutters pause etter maksimalt 4,5 times kjøring. 
 • I pausen skal du ikke gjøre annet arbeid. 

Regler for døgnhvile:

 • Per døgn skal du ha 11 timer sammenhengende hviletid. 
 • Evt. kan du hvile 3 + 9 timer. 

Regler for kjøretid per uke:

 • Du kan kjøre maks 56 timer per uke. 
 • Kjører du to uker på rad, kan den totale kjøretiden ikke overstige 90 timer. 

Regler for ukehvile:

 • Du skal hvile minst 45 timer etter seks døgn på veien. 
 • Ukehvilen kan reduseres til 24 timer annenhver uke. 

Regler for fartsskriveren

Fartsskriveren lagrer alle data om kjøring og hviletid, i tillegg til utførte kontroller på kjøretøyet og verkstedarbeid. Den ivaretar ditt arbeidsmiljø og din sikkerhet på veien.  

 • Fartsskriveren skal være godkjent, aktivert og kalibrert. 
 • Du plikter å bruke et sjåførkort eller diagramskive. 
 • Fartsskriveren skal kontrolleres annethvert år. 
 • Reparasjoner på fartsskriveren kan kun utføres av verksteder autorisert for dette. 
 • Er kjøretøyet registrert etter den 9. desember 2006, skal det ha digital fartsskriver. 
Image
NLF-medlem hos Circle K

Entreprenør og industri

Vi har transportører over hele landet, Norges største stasjonsnettverk og jobber kontinuerlig med å levere det mest miljøvennlige og energieffektive drivstoffet tilpasset ditt behov.

Image
Reiseplanlegger

Alt på ett sted

Vi i Circle K fokuserer på å levere kvalitetsprodukter, både når det gjelder drivstoff og vask av bilen, men også når det gjelder mat og drikke. Hos oss kan du få alt på ett sted!

Image
Informasjon om Circle K

Bærekraft

Med over 2.000 stasjoner i Europa vil enhver liten endring gjøre store utslag, og til syvende og sist vil det være lettere for deg – som kunde - å ta mer bærekraftige valg.