Image
Kortsikkerhet
Image
Kortsikkerhet

Vær obs på tyveri av firmakort fra biler

Høye drivstoffpriser gir av erfaring flere dieseltyverier og økt kortsvindel. Her er noen forhåndsregler du kan ta for å unngå kortmisbruk.

Vi ser at mange av bilinnbruddene er profesjonelt gjennomført, noe som gjør at de ikke blir oppdaget med en gang. Tyvene bryter seg som regel inn på passasjersiden av bilen. Kortet blir kopiert og lagt tilbake. Ofte finner de koden også i bilene. Svindlerne får dermed tid og spillerom til å gjennomføre dieseltyveri og tapet kan bli stort.

Slik reduserer du sjansen for misbruk:

  • La sjåførene betale med mobilen. Da blir det ingen kort på avveie. Les mer om mobilbetaling.
  • Sørg for at sjåførene aldri oppbevarer kort og kode sammen. Send heller koden til sjåførene med SMS.
  • Vær ekstra forsiktig med oppbevaring av kort i parkerte biler.
  • Bruk alarmer for kortene i Kundeportalen. Da vil du raskt oppdage unormal bruk som volum over valgt grense, fylling utenfor arbeidstid eller geografisk område.
  • Bruk midlertidig sperre på kortene når ansatte er på ferie eller hvis biler skal stå over tid. Dette kan du raskt og enkelt gjøre i Kundeportalen.
  • Bestill kort uten kode og sett heller koden selv i Kundeportalen. Dette både korter ned postgangen og reduserer risikoen for at noen får tak i kort og kode, spesielt i ferietiden.
  • Hvis du må dele PIN kode med andre, send koden på SMS til mottaker.
  • Dersom firmaet har flere sjåfører på samme bil så anbefaler vi vårt to-kortsystem.

Les mer om Kundeportalen

Kortene kan ikke brukes uten kode på våre stasjoner. Vi har også sikkerhetssperrer som gjør at det ikke er mulig å teste seg frem til koden før kortet sperres.

Våre betingelser regulerer ansvaret ved misbruk av kort. Når kort og kode oppbevares i bilen, regnes det som grovt uaktsomt, og du som kunde er ansvarlig for misbruket. Så vær forsiktig og ta forholdsreglene for å unngå dette.

Image
Sjåfør

Ingen kort på avveie med mobilbetaling

Nå kan du slippe fysiske kort og heller la dine sjåfører bruke mobilen til å betale for drivstoff. Det tar bare noen minutter fra du bestiller til sjåføren kan betale og alle transaksjonene ser du i Kundeportalen.

Image
Lastebilsjåfør med mobiltelefon

Kundeportal kort

Som firmakortkunde får du tilgang til vår online Kundeportal på PC og mobil. Det gir deg og din bedrift full kontroll over alle korttransaksjoner og kostnader knyttet til kjøretøy.

Image
Leveranse diesel tank landbruk

Bulkbestilling

Å være bulkkunde handler ikke bare om prisen på drivstoff, det handler også om god service og trygghet. Vi har transportører over hele landet som sikrer rask levering og god service i ditt område.

Image
Bedre fremtid

NLF-MEDLEMSKAP

Norges lastebileierforbund og Circle K samarbeider fordi vi trenger hverandre. Det har vi gjort siden 1993. Som NLF-medlem får du medlemsfordeler på både produkter og tjenester.