Tips til deg som skal på langtur med elbil

Tips til deg som skal på langtur med elbil

Enten man ønsker å besøke majestetiske fjorder, nordnorsk kystlandskap eller pulserende byliv er det viktig at ferien med elbil blir en god opplevelse for alle og at lading eller batterikapasitet ikke setter begrensningene.

Vi gir deg tipsene som gjør det enklere å reise på langtur med elbil.

 

Planlegg reisen først, så lademulighetene

Har du et spesifikt ferieønske, eller steder du ønsker å se? Ikke la ladestasjonenes beliggenhet avgjøre hvor du skal, men planlegg heller ladingen etter hvor dere ønsker å kjøre og hva dere ønsker å oppleve. Med et stadig bedre ladenettverk vil du aldri være langt unna en ladestasjon, og med vår reiseplanlegger får du en enkel oversikt langs din kjørerute.

Se alle våre ladestasjoner i vårt ladekart.

 

App og RFID-brikke

Før avreise kan det være lurt å sørge for at du har lastet ned Circle Ks Charge-app, og har anskaffet en ladebrikke. Appen vil gi deg oversikten og informasjonen du trenger, og ladebrikken lar deg komme raskere i gang med ladingen. Har du dette på plass før du skal ut på turen unngår du å måtte ordne med dette i bilen. Du vil være mer forberedt, samtidig som du får en mindre stressende og mer effektiv ladeopplevelse.

 

Lad ved behov

Har du noen gang tenkt på at du kan lade elbilen smartere? De fleste elbiler lader raskest med en batterikapasitet på mellom 20% og 80%. Ved å lade bilen når den har en batteriprosent som gir høy ladehastighet kan du faktisk spare både penger, tid og samtidig skåne batteriet. Derfor vil det være bedre å ta flere korte stopp enn å lade batteriet fullt.

 

Ta med egen ladekabel

Selv om man har lagt til rette for ladestopp langs veien kan det også være lurt å tenke på lademulighetene på eventuelle overnattingssteder, samt selve reisemålet. Ha en egen ladekabel med på reisen, slik at du kan lade elbilen på natta – og alltid ha fulladet batteri neste dag.

 

Norge - et landstrakt og variert land

Biltur i Norge er en kupert opplevelse. Fjell, daler og snirklete veier - det er vakkert men samtidig kan det også være krevende. Kuperte fjelloverganger vil kreve mer strøm fra batteriet ditt, og ujevne temperaturer med regn, snø og sludd vil påvirke batterikapasiteten.

Egen kjørestil vil også være avgjørende på både strømforbruk og rekkevidde. Bremser du mye og har høy akselering bruker bilen mer strøm enn om du kjører mykt og rolig. I tillegg vil høye hastigheter kreve mer enn lavere hastighet.

Alt i alt vil en bilferie by på små og store opplevelser – både i for- og baksetet. En bilferie er en unik mulighet til å oppleve sammen – og skape minner man kan se tilbake på i lang tid fremover. Det kan være minner som skapes på veien, en avsidesliggende rasteplass eller på en av våre mange stasjoner.

God tur!

 

 

Relaterte nyheter

Les alle nyheter
4 faktorer som påvirker elbilens ladehastighet

4 faktorer som påvirker elbilens ladehastighet

Jan Terje Normann Elsrud, Lars Ketil Bjørnå
Ladestasjoner
9 ting du kan gjøre mens du lader elbilen

9 ting du kan gjøre mens du lader elbilen

Marcus Aurelio Ruud Grønli
Ladestasjoner
Alt du trenger å vite om elbillading: På veien

Alt du trenger å vite om elbillading: På veien

Marcus Aurelio Ruud Grønli
Ladestasjoner