Slik får du en vellykket Norgesferie med elbil!

Slik får du en vellykket Norgesferie med elbil!

Planlegger du å reise med elbil på Norgesferie i sommer? Et utbredt nettverk av lynladere og hurtigladere gjør det nå mulig å dra på langtur med elbil og utforske nye ferieperler. Her gir vi deg noen tips for å sikre en vellykket tur.

God turplanlegging er nøkkelen

Sjekk ut vårt ladekart før du legger ut på reise for en komplett oversikt over ladestasjoner på veien dit du skal. Unngå stress ved å planlegge reiserute og ladestopp. Et tips er å laste ned og registrere deg i appen, Circle K Charge, slik at du til enhver tid kan se hvilke ladere som er ledige. Vi anbefaler også at du skaffer deg en ladebrikke (RFID-brikke) og registrerer denne i appen, så ladingen blir enda enklere. Er hurtiglading nytt for deg kan det dessuten være smart å gjennomføre en testlading i nærheten av der du bor før du legger ut på reisen.

Et annet tips er å ta med ladekabler så du har mulighet til å lade over natten ved reisemålet. Husk også å sjekke at du har nok luft i dekkene da dette kan virke inn på rekkevidden.

Et nettverk av muligheter

Enten du skal ta turen langs Sørlandskysten eller skal reise nordover i landet, vil du finne lyn- og hurtigladere som dekker ditt behov. Med våre partnere har vi til sammen et nettverk av nesten 500 hurtigladere ved 82 ulike stasjoner over hele Norge.

Skal du for eksempel kjøre strekningen fra Oslo til Trondheim tilbyr vi hurtiglading ved hele 10 stasjoner på veien. Den 3.juli åpner vi også vår helt nye stasjon, Circle K E18 Bamble. Denne ligger midt mellom Oslo og Kristiansand og utgjør et naturlig stoppested for reisende til og fra Sørlandet. For elbilisten er stasjonen særlig egnet om du har dårlig tid. Circle K E18 Bamble er nemlig i toppsjiktet på tilgjengelig effekt og antall ladere og tilbyr tilsammen 28 ladere.

Hurtiglading av elbil på en av Circle K sine ladestasjoner

Lad når du kan og ikke når du må

Det er flere faktorer som kan påvirke rekkevidden underveis, slik som temperatur og terreng. Et godt tips er derfor å se an forholdene underveis og lade når du har mulighet. Husk også at det er viktig med jevnlige pauser når du kjører langt.

Unngå å vente til siste mulige ladestasjon før batteriet går tomt. Tenk heller kreativt på hvordan du kan lade samtidig som du gjør andre nødvendige stopp langs veien. Hva med å kombinere ladestoppet med en handletur eller en etterlengtet matpause? Vi har et bredt tilbud av mat og drikke ved alle våre stasjoner med ladere. Om du melder deg inn i vår EXTRA Club får du dessuten hver 6. is og hamburger gratis.

Du kan også gjøre kjøreturen til en del av opplevelsen ved å kombinere ladestoppet med et museumsbesøk eller andre aktiviteter i nærheten. Ved Circle K E18 Bamble tilbyr vi for eksempel lekeplass for barn og treningsmuligheter i egen Tuftepark på stasjonen.

Dersom du har spørsmål eller får problemer underveis kan du alltid ta kontakt med oss. Sjekk også våre Spørsmål og Svar for generell info om vårt ladetilbud. Vi ønsker deg en god tur!

Relaterte nyheter

Les alle nyheter