Dette bør du tenke på når du skal kjøpe hjemmelader

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe hjemmelader

En hjemmelader er både det raskeste, tryggeste og enkleste valget for deg som skal lade elbilen hjemme. Men med et stadig voksende marked kan det være vanskelig å finne den ladestasjonen som passer best for deg og dine behov. For å gjøre valget enklere har vi samlet de fem viktigste faktorene du bør tenke over ved kjøp av hjemmelader.

Ladeeffekt

Ved valg av hjemmelader bør du tenke på hvilken hastighet du har behov for. Om du kun trenger å lade bilen over natta kan det holde med 3,7 kW fra ladestasjonen. Om du ønsker mer enn dette vil du trenge en ladestasjon med noe høyere effekt. Ladehastigheten vil også avhenge av bilen - noen biler kan lade med 7,2 kW og forutsetter 32A kurs til ladestasjonen, mens andre kan lade med 7,2 kW og forutsetter at ladestasjonen er forberedt på 3-fase lading.

Les mer om hva som påvirker ladehastigheten til bilen din her.

Installasjon av Easee hjemmelader

Strømnett

Ditt viktigste utgangspunkt når det kommer til lading hjemme er det eksisterende strømnettet ditt og størrelsen på hovedsikringen. Det vanligste strømnettet i Norge er 230v, mens nyere bygg ofte har 400v.

Ladekabel

Det finnes ladebokser med både fastmontert kabel og uttak for egen ladekabel, og det skilles mellom type 1 og type 2 ladekabler. I tillegg skilles det mellom 1-fase og 3-fase kabel, som er avhengig av hvilken strøm de skal brukes til.

Det kan være lurt å velge en kabel som tar 32A 3-fase om du er usikker på hva slags ombordlader du har i bilen, da kan kabelen benyttes til alle bilmodeller.

Smarte funksjoner

Det finnes to typer ladebokser, enkle og smarte. Med en enkel ladeboks har man ingen form for styring, og disse kan heller ikke kobles til internett. En smart ladeboks har funksjoner som gjør ladingen enklere og mer effektiv, og gir mulighet for automatisk oppdatering når ny teknologi er tilgjengelig. Med en smart ladeboks vil du også kunne overvåke ladingen, samt ha både effekt- og tidsstyring.

Elbil lader med Easee hjemmelader

Fremtidige behov

Ved å tenke over fremtidige ladebehov slipper du å bytte ut hjemmeladeren om behovene skulle endre seg. Ønsker du for eksempel å ha flere elbiler i fremtiden kan det lønne seg å ha en skalerbar ladestasjon, slik at man kan lade flere biler samtidig.

Circle K tilbyr både ladeboks, installasjon, kabel og Equalizer som er klargjort for fremtidens lading. En hjemmelader fra Easee muliggjør lading på opptil 22kW, eller ca. 110 km per time. Laderen passer for alle biler og hjem, og er utviklet for nordiske forhold. I tillegg er Easee hjemmeladeren skalerbar og har smarte funksjoner som automatiske oppdateringer og 4G-tilkobling.

Les mer om hjemmelading og bestill ladestasjon fra Circle K her.

Relaterte nyheter

Les alle nyheter
5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

Marius Blaker Høgevold
Hjemmelading, Ladepartnere
5 gode grunner til å installere elbillader hjemme

5 gode grunner til å installere elbillader hjemme

Jeanette Johansen
Hjemmelading
Alt du trenger å vite om elbillading: Hjemmelading

Alt du trenger å vite om elbillading: Hjemmelading

Marcus Aurelio Ruud Grønli
Hjemmelading