Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler på circlek.no. Les mer om informasjonskapsler på circlek.no.

Ok

Espresso

Rik, aromatisk og sammensatt – alt på en gang. Espressoen er liten men kraftfull og skal drikkes i ett par slurker. Det som kjennetegner espressoen er at den har en sterkere konsentrasjon samt et naturlig lag med kremete skum som kalles” créma” på toppen.

Espressoen ble oppfunnet i Italia i starten av 1900-tallet av en mann ved navn Luigi Bezzera. Hans visjon var å skape en metode for å kunne brygge små mengder kaffe på en rask måte. Han designet derfor en kaffemaskin som med hjelp av steamtrykk kunne tilberede en liten kopp sterk kaffe på mindre enn et halvt minutt. Kaffen fikk sitt navn etter det italienske ordet” espresso”, som betyr raskt. Espresso har siden det gjennomgått en hel del forfining, og er idag en svært ettertraktet drikke i hele verden. Espressoen fungerer dessuten som en viktig base i mange andre populære kaffedrikker. For eksempel er de klassiske favorittene cappuccino og kaffe latte laget med espresso som base, sammen med steamet melk og melkeskum i ulike kombinasjoner.

Autentisk framstilling av espresso starter med maling av ferske kaffebønner. For å brygge selve espressoen presses en liten mengde varmt vann gjennom de finmalte kaffebønnene under høyt trykk. Bryggingsprosessen gjør att smaken i en kopp espresso blir veldig konsentrert. Crémen på toppen skal være hasselnøttsbrun i fargen og ha en kremet tykk konsistens.

På Circle K har vi finjustert våre kaffemaskiner slik at de maler bønnene, pakker akkurat riktig mengde kaffe i filtret samt passer på at tid, temperatur og trykk balanseres. Resultatet er et konsentrat av riktig sterk kaffe. Kaffebønnen vi benytter i vår espresso er 85 % Arabica og 15 % Robusta i motsetning til de rene kaffedrikkene der vi benytter 100 % Arabica. Robusta i espressoen gir en herlig og litt fruktig aroma samt en god ettersmak.

En nær slektning til espressoen er den sterke og aromatiske kaffe ristretto. Denne kaffetypen kan beskrives som en ekstra sterk espresso, laget på enda mindre vann, hvilket gjør smaken mer konsentrert. En annen populær espressovariant går under navnet espresso macchiato. Til forskjell fra ”vanlig” espresso inneholder espresso macchiato en liten mengde melk, hvilket gir kaffen et kornete utseende.”Macchiato” er italiensk og betyr ”flekkete”.
Lukk

Endre språk

Open VA