Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler på circlek.no. Les mer om informasjonskapsler på circlek.no.

Ok

milesBIO HVO100 – fornybar diesel med miles additiv

Vi har tro på at flytende drivstoff er en del av løsningen for fremtiden. Derfor har vi lansert milesBIO, et drivstoff som er laget av fornybare råvarer og som reduserer CO2-utslippene med inntil 90%. milesBIO er også tilsatt vårt multifunksjonsadditiv miles, som både rengjør og beskytter motoren. I tillegg kan du kjøre inntil 2,3 lenger sammenlignet med HVO100 uten miles additiv*.

Hva er milesBIO HVO100?
milesBIO
HVO100 er vår beste fornybare diesel. Til tross for at råstoffene som er brukt for å lage milesBIO HVO100 er 100% fornybare, er produktkvaliteten tilnærmet lik som fossil diesel. Det betyr at produktet har en rekke positive fordeler. Blant annet tåler det kulde minst like godt som fossil diesel og det tiltrekker seg ikke vann. milesBIO HVO100 er derfor vært godt egnet til bruk gjennom hele året. Noe av det beste med milesBIO HVO100 er at det kan brukes rett inn i de fleste motorer i tyngre kjøretøy. De fleste motorleverandører har godkjent dette. Vi anbefaler likevel at du alltid undersøker med motorleverandøren om din motor tåler milesBIO HVO100 før bruk. milesBIO HVO100 fra Circle K er i tråd med den norske og europeiske standarden for HVO diesel, NS-EN15940.

CO2-reduksjon ved bruk av milesBIO HVO100?
milesBIO HVO100 laget av avfall har inntil 90% CO2-reduksjon sammenlignet med CO2-utslippene ved bruk av fossil diesel. CO2-reduksjon ved bruk av milesBIO HVO100 fra vegetabilske oljer vil variere og være avhengig av type råstoff. Circle K garanterer imidlertid at CO2-reduksjonen ved bruk av milesBIO HVO100 alltid vil være høyere enn 50% sammenlignet med fossil diesel, jf kravene som stilles i EU sitt fornybardirektiv.

Bedre drivstofføkonomi med milesBIO HVO100
milesBIO HVO100 fra Circle K er tilsatt vårt unike miles multifunksjonsadditiv. Dette både rengjør og beskytter motoren. Vi har også testet milesBIO HVO100 mot standard HVO uten additiv. Dette er gjort i en kundetest der vi undersøkte forbruket ved bruk av HVO100 med og uten miles additiv. Resultatene viser at man kan redusere drivstofforbruket med inntil 2,3% ved bruk av milesBIO HVO100.

Hva slags råstoffer brukes i milesBIO HVO100?
I 2017 er milesBIO HVO100 fra Circle K basert på brukt frityrolje (UCO). Dette gir en CO2-reduksjon på 80-90 % i forhold til fossil diesel.

Hvor kan man kjøpe milesBIO HVO100?
milesBIO HVO100 er tilgjengelig på utvalgte stasjoner og truckanlegg i Sør-Norge. For detaljert oversikt, se her (link til oversikt over stasjoner med HVO100)

*Reduksjon i drivstofforbruk ved bruk av milesBIO HVO100 avhenger av den enkelte motor, sjåførens kjørestil og de generelle kjøreforholdene.

 
Biodiesel B30
De fleste lastebiler og enkelte personbiler kan kjøre på diesel tilsatt 30 % biodiesel (B30). Dette produktet kan tilbys til kunder med eget hjemmeanlegg.

Biodiesel B100
Enkelte lastebiler og personbiler kan kjøre på 100 % ren biodiesel (B100). Circle K kan derfor tilby dette til kunder med eget hjemmeanlegg.

Lukk

Endre språk