Oppgradering av hovedsikringen kan ofte utsettes

Oppgradering av hovedsikringen kan ofte utsettes

Da ditt borettslag eller sameie ble bygd ble det mest sannsynlig ikke tatt høyde for lading av elbil ved beregning av strømbehovet til bygget. Hvordan påvirker dette dere når dere nå skal investere i et ladeanlegg?

Ønsker du å vite hvordan Circle K kan bistå deg og ditt boligselskap med lading kan du ta kontakt med en av våre rådgivere her.

«Har vi nok strøm i dag eller må vi å oppgradere hovedinntaket?»

I de fleste tilfeller har man nok eksisterende kapasitet i bygget for dagens behov, da ikke alle kommer til å kjøpe elbil med en gang. For å være klargjort for fremtidens behov er det likevel viktig å finne en tilbyder som kan være en god rådgiver gjennom hele prosessen.

I et eksempel med 100 parkeringsplasser hvor alle 100 har elbiler vil man ha et standard strømbehov på mellom 180 og 250A (400V). Dette er kapasitet ikke alle boligselskap har tilgjengelig i dag og oppgradering av tilgjengelig strøm kan være kostbart. Den gode nyheten er at de færreste parkeringsanlegg i dag er 100% elbiler, men heller nærmere 20%. Da er behovet for strømkapasitet naturligvis mindre, og her kan gode rådgivere informere dere om mulighetene som finnes for å unngå dyre investeringer før det er behov for dette.

Når man skal prosjektere et ladesystem bør man likevel alltid ta utgangspunkt i at 100% av bilene i fremtiden vil være drevet av elektrisitet selv om dette er et stykke frem i tid. Vi anbefaler at man alltid prosjekterer og installerer infrastrukturen basert på dette selv om man ikke har nok strømkapasitet i dag. På denne måten vil ladeanlegget være klargjort for fremtiden, og man vil ved behov kunne oppgradere hovedinntaket uten å måtte gjøre kostbare endringer på infrastrukturen som allerede har blitt lagt opp da dette allerede er tatt høyde for.

Ny teknologi kan fjerne behovet for kostbare oppgraderinger.

Ved å investere i smarte ladesystemer vil man kunne koble dette sammen med smarte strømmålere som måler den totale kapasiteten i bygget og tilpasse den tilgjengelige effekten til lading av elbiler.

Dette er rimelige løsninger som enkelt kan monteres i ettertid når behovet oppstår så lenge ladeanlegget og ladesystemet er klargjort for dette.

Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere for å høre hvordan vi kan hjelpe deg med ditt ladeanlegg.

Relaterte nyheter

Les alle nyheter