Går strømmen når du lader elbilen?

Går strømmen når du lader elbilen?

Hvor mye man belaster hovedsikringen varier hele tiden, avhengig av tid på døgnet, dag i uken og årstid. Ofte gjør man flere ting om gangen, som for eksempel lager mat samtidig som man kjører en klesvask eller bruker ulike elektriske apparater. 
Om man i tillegg lader elbilen kan dette fort føre til en overbelastning, og at sikringen ryker. Dette er enkelt forklart fordi hovedsikringen ikke er dimensjonert for å tåle at alt som går på strøm brukes samtidig. En enkel sammenlikning kan være en motorvei med høy trafikk og rushtid hvor alle skal hjem fra jobb samtidig. 

Spre bruken utover  - unngå overbelastning

For å unngå overbelastning er det et par små endringer man kan gjøre i det daglige. Det enkleste tiltaket er å spre belastningen over tid, slik at man unngår brukstopper. Kanskje kan man vente med klesvasken til etter at middagen er ferdig? Det kan også lønne seg å unngå å bruke oppvaskmaskinen samtidig som vaskemaskinen eller tørketrommelen. 

Når det gjelder lading av elbilen kan det være lurt å vente med ladingen av denne til natten, da strømbruken i hjemmet ellers er lav. I motsetning til mange andre elektriske apparater som man skal unngå å bruke mens man sover,  er det helt trygt å lade elbilen over natten, og man kan starte neste dag med en fulladet bil.

Equalizer fra Easee - balanserer strømbruken

En annen måte å sikre en fornuftig belastning av hovedsikringen når man skal lade elbilen er ved hjelp av en Equalizer. Dette smarte produktet kobles enkelt til strømmåleren og balanserer den totale strømbruken mellom din Easee elbillader og resten av huset. Dette betyr at det er den tilgjengelig strømmen som brukes når du lader, og at du dermed er sikret en smartere lading som hovedsakelig foregår når strømbruken ellers er lav. Jo lavere energiforbruket er, jo raskere vil bilen lades.
Å lade elbilen med en hjemmelader og en Equalizer gir dessuten en trygg og optimalisert lading, og du kan være sikker på at sikringen ikke ryker når du lader elbilen din.

Unngå overbelastning på strømnettet og at sikringen ryker med en Equalizer. Hos Circle K kan du nå kjøpe en ladepakke med både hjemmelader og Equalizer for kun 8249,-.

Relaterte nyheter

Les alle nyheter
5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

Marius Blaker Høgevold
Hjemmelading, Ladepartnere
5 gode grunner til å installere elbillader hjemme

5 gode grunner til å installere elbillader hjemme

Jeanette Johansen
Hjemmelading
Alt du trenger å vite om elbillading: Hjemmelading

Alt du trenger å vite om elbillading: Hjemmelading

Marcus Aurelio Ruud Grønli
Hjemmelading