Bør man lade elbilen på hytta eller langs veien?

Bør man lade elbilen på hytta eller langs veien?

Strømprisene har endret små og store vaner i hverdagen vår, kanskje har man blitt flinkere til å slå av lyset, ta kortere dusjer eller senke innetemperaturen. Har man elbil har man kanskje også fått et mer bevisst forhold til lading av elbilen, og både hvor og når dette gjøres. Særlig gjelder nok dette hytteiere, som ikke er dekket av regjeringens strømstøtte.

Så hva er egentlig det rimeligste alternativet når det kommer til lading av elbilen? Er det å lade på hytta? Eller bør man lade på en hurtiglader langs veien?

Start kjøreturen med fulladet bil

Om du har tilgang til en hjemmelader der du bor vil et godt utgangspunkt for hytteturen være en fulladet bil før avreise. Hjemme har du den billigste strømmen, og kanskje har du erfaring med når på døgnet det lønner seg å lade elbilen med tanke på strømprisene.

Om du lader hjemme vil du dessuten få strømstøtte, som bidrar til å holde ladekostnadene nede.

Lading på hytta vil som regel være billigst

Det kan oppleves skremmende å skulle lade elbilen på hytta, og man tenker kanskje at det vil være billigere å lade på en hurtiglader langs veien før man kommer frem. Men på tross av høye strømpriser og manglende strømstøtte vil det likevel være billigere å lade på hytta fremfor å lade på en hurtiglader.

Ladeprisene langs veien varierer, men ligger som regel på et høyere nivå enn strømprisene vi har sett til nå. Lader man langs veien betaler man nemlig ikke bare for selve strømmen, men for en større mengde strøm over en kort periode. I tillegg er investeringskostnadene gjerne innbakt i prisen for hurtiglading. Noen ganger er det likevel nødvendig å lade langs veien, og da kan du planlegge kjøreturen og få oversikt over våre ladestasjoner i vårt ladekart.

Det kan allikevel være lurt å huske på nettleien, og hvordan den nye nettleiemodellen regnes utifra hvor mye strøm man bruker totalt, samt hvor mye strøm man bruker samtidig. Derfor vil det alltid være lurt å tilpasse ladingen til strømbruken ellers, og følge med på strømprisene jevnlig.

Med en hjemmelader fra Easee får du en trygg, moderne lader som er tilpasset nordiske forhold – og som dermed er perfekt på hytta.

Relaterte nyheter

Les alle nyheter
Fremtidens elbiler: Moderne batteriteknologi og lademuligheter

Fremtidens elbiler: Moderne batteriteknologi og lademuligheter

Marcus Aurelio Ruud Grønli
Hjemmelading, Ladestasjoner
5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

Marius Blaker Høgevold
Hjemmelading
5 gode grunner til å installere elbillader hjemme

5 gode grunner til å installere elbillader hjemme

Jeanette Johansen
Hjemmelading