5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

5 gode grunner til å få elbilladere i ditt borettslag

Bor du i et borettslag eller sameie som ikke har investert i ladeanlegg til elbil ennå? Møter du motstand fra styret eller andre beboere? Vi hjelper deg med fem gode argumenter på veien.

1. Økt verdi og enklere å selge leiligheten

Det er liten tvil om at leiligheter med elbillader har høyere verdi enn tilsvarende leiligheter uten lademulighet. Vi forventer at hus og leiligheter med elbillader blir enda mer verdt i årene fremover, når en stadig større andel av bilene blir elektriske.

Tilgang til elbillader har blitt et viktig salgsargument ved boligsalg. Faktisk blir det fremhevet i overskriften på Finn-annonsene dersom leiligheten har elbillader. Dersom du ikke har elbillader vil du miste mange interessenter.

- Flere av de som var interessert i leilighetene, spurte om muligheten for lading av elbil. Når de fikk høre at det ikke var til stede, spurte de om vi kommer til å ordne det. Det var avgjørende for om de ville kjøpe leilighet eller ikke, sier styreleder i boligsameiet På Kanten i Tromsø, Audun Kaspersen, til NRK.

Å ha tilgang til elbillader gjør det også mer attraktivt å bli boende, noe som gir stabile boforhold og økt trivsel for alle.

2. Det er lovpålagt i sameier

Foreløpig er det forskjellige lover for borettslag og sameier når det gjelder tilrettelegging av elbillading. Foreløpig er det kun i sameier styret ikke kan nekte lading. I forbindelse med lovendringer som i høst er ute på høring, legges det opp til at styret blir pliktig til å legge til rette for lading både i borettslag og sameier. Retten til lading vil gjelde uavhengig av hva årsmøtet bestemmer. Lademulighet blir sett på som et felles gode, på linje med grøntarealer og lekeplasser. Styret kan bruke inntil ca. 50.000kr per boenhet til infrastruktur. Les forslaget her.

3. Økt sikkerhet

Ofte ser vi dårlige og farlige løsninger for lading av elbil, der eldre stikkontakter blir brukt til lading. Det gir økt risiko for brann og strider mot gjeldende forskrifter. Vi prosjekterer og selger ladeanlegg der sikkerheten er så god at biler som står til lading ikke utgjør noen større brannrisiko enn parkerte bensin- og dieselbiler.

Ladeanlegg i borettslag er enkelt å anskaffe

4. Det er enklere enn man tror å anskaffe ladeanlegg

Det behøver ikke være komplisert å anskaffe og drifte et ladeanlegg. Vi anbefaler å velge en totalleverandør slik at det ikke blir så mange leverandører å forholde seg til. Circle K er blant aktørene som tilbyr hele pakken fra infrastruktur, til ladere, installasjon og drift av ladeanlegget. Circle K tar seg også av betalingen fra den enkelte bruker. Boligselskapet slipper derfor å gjøre denne jobben selv og har kun én part å forholde seg til.

5. Bidra til det grønne skiftet

En undersøkelse fra Elbilforeningen viser at 88% av elbilistene baserer seg på hjemmelading. Ifølge NBBL vegrer 400,000 beboere seg for å kjøpe elbil fordi de mangler lademuligheter.

Ved å tilrettelegge for elbillading i ditt borettslag eller sameie, vil du bidra til at flere bytter ut fossilbilen med en elbil.

Fyll ut skjemaet for å avtale befaring og få et uforpliktende tilbud på ladeanlegg.

Relaterte nyheter

Les alle nyheter
Burde vi installere hurtiglader i vårt borettslag eller sameie?

Burde vi installere hurtiglader i vårt borettslag eller sameie?

Lars Lindberg
Hjemmelading, Ladepartnere
Circle K leverer ladeløsning til nybygg i Bærum

Circle K leverer ladeløsning til nybygg i Bærum

Jan Terje Normann Elsrud
Hjemmelading, Ladepartnere
De Nye Grønlandskvartalene Garasjesameie ønsket en kollektiv ladeløsning

De Nye Grønlandskvartalene Garasjesameie ønsket en kollektiv ladeløsning

Jeanette Johansen
Referanser, Ladepartnere, Hjemmelading