Gode støtteordninger gjør det enda gunstigere med elvarebil

Gode støtteordninger gjør det enda gunstigere med elvarebil

Velger du en ny elektrisk varebil kan du få opptil 50 000 kroner i støtte til kjøp. Du kan i tillegg få penger til kjøp av ladestasjon. Her er din guide til de gunstige støtteordningene.

– For en bedrift er det smartere enn noensinne å vurdere elektrisk varebil. De neste månedene kommer det mange spennende nye modeller med bedre rekkevidde og raskere hurtiglading. Dessuten får du inntil 50 000 kroner i støtte fra Enova til ny elektrisk varebil og kan i tillegg spare mye på lave driftskostnader, sier spesialist på ladeløsninger hos Circle K, Lars Clausen Krogenæs.

Enova endret støtteordningen for varebiler i november 2020. Støttebeløpet justeres daglig og beregnes nå ut ifra lastevoum, nyttelast, egenvekt og hva en tilsvarende varebil med tradisjonelt drivstoff koster. Søknaden behandles automatisk og svaret på søknaden kommer nærmest umiddelbart. Det er bilforhandleren som søker på vegne av kunden. Skal varebilen leases, er det det leasingselskapet som skal søke om støtte, fortsetter Lars C. Krogenæs.

Ett portrett av Circle K ansatt Lars Clausen Krogenæs som er intervjuet i artikkelen

Bare i løpet av det siste året har de elektriske varebilene blitt et stadig vanligere syn i bybildet. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), gikk det totale varebilsalget ned med over 20 prosent i årets første ti måneder, mens salget av de elektriske varebilene økte med mer enn åtte prosent – til 1700 så langt i år.

– Det blir et enkelt regnestykke for stadig flere å gå for elektrisk bil når du også flere steder kan søke om støtteordninger til å få på plass lademuligheter. I Oslo kan du parkere gratis på kommunale plasser hvor det ikke er lademulighet. Også fritak for bompenger flere steder gjør det helhetlige bilholdet rimeligere, sier spesialisten på ladeløsninger hos Circle K.

Lad firmabilen hjemme med Circle K Firmakort

Circle K tilbyr nå en rekke smarte løsninger for bedriftskunder som har ønske om, eller allerede har, elektrisk bil som firmabil. Med bedriftskortet deres kan du lade firmabilen på en av Circle Ks flere hundre hurtigladestasjoner. Kortet kan også brukes til å lade hos IONITY. Bedriften får alle kostnader for elbillading, bilvask, spylevæske og andre kjøp hos Circle K samlet på én faktura.

De tilbyr også hjemmeladere hvor ansatte kan bruke Circle K-firmakortet for å slippe å betale for strømmen som går med til lading av firmaelbilen.

– For en bedriftskunde er oversikt over kostnader og statistikk viktig. Er du kunde hos oss er det akkurat like smidig å ha en elektrisk varebil som en vanlig varebil, bare mye billigere. Med vår hjemmelader slipper også den ansatte å betale for strømmen de bruker på å lade firma-elbilen, sier Lars Clausen Krogenæs.

Bilde av Circle K ansatt Lars som står ved siden av en 110kW hurtiglader på Circle K

Tilbyr komplette ladeløsninger for arbeidsplasser med full oversikt

Har du først fått støtte til å lease eller kjøpe ny elektrisk varebil, tilbyr Enova inntil 50 000kroner i støtte per nye elvarebil. Man kan også få 5 000 kroner i støtte til lader til bilen. I store kommuner som Oslo og Bergen har de også støtteordninger til ladeinfrastruktur for elektriske varebiler i daglig drift.

– Vi har merket stor interesse for vår nye bedriftsløsning hvor vi også tilbyr hele ladeløsninger med planlegging, montering og oppfølging på arbeidsplassen. Bedriftene bruker oss til å få opp ferdig ladeløsninger fordi vi også tilbyr systemer som gir full oversikt over bruken og muligheten til å administrere det hele, sier Circle Ks spesialist på ladeløsninger.

– Elektriske varebiler: Bra for miljø og bra for bedriftens økonomi

Han tror det stadig sterkere fokuset på bærekraft og miljø i samfunnet også spiller en viktig rolle for den økte interessen for elektriske varebiler.

– Bruker du elbil eller elvarebil kan det faktisk øke din sjanse til å vinne offentlige anbud. Der er ofte miljøkrav en betingelse for å delta. Det er også stadig vanligere for bedrifter å legge frem miljøregnskap. Sammen med elvarebilens mange andre fordeler, handler det ikke bare om å være miljøvennlig, men også om å gjøre et smart økonomisk valg, sier spesialist på ladeløsninger i Circle K, Lars Clausen Krogenæs.

Her er 3 smarte støtteordninger:

  • Les mer om støtte til elbilkjøpet hos Enova her. (PS! Det er forhandler som søker støtte på vegne av kjøper, før kjøpekontrakt skrives under.)

  • Noen kommuner, som Oslo og Bergen, gir tilskudd til infrastruktur for lading av elvarebiler i daglig drift. Sjekk gjerne med din kommune.

  • Du kan også søke om støtte til infrastruktur lader for elektrisk varebil hos Enova dersom du allerede har fått støtte til bil her.

Ta kontakt med Circle K sine eksperter for hjelp med overgangen til elektriske biler for ditt firma, og les mer om Circle K sine fordeler og tjenester for bedrifter her

Relaterte nyheter

Les alle nyheter