Image
Tilskudd
Image
Tilskudd
Tilskudd

Tilskudd og støtteordninger for elbillading i bedrifter

Bedrifter som ønsker å gå til innkjøp av elvarebiler og etablere infrastruktur for lading har tilgang på en rekke støtteordninger. Her har vi listet opp noen av disse, med lenker til hvor man kan søke.

Enova

Bedrifter som går til innkjøp av elvarebiler kan få mellom kr 15 000 og kr 50 000 i støtte til kjøp, avhengig av størrelsen på bilen. Les mer om støtteordningen til Enova her.

Det er også mulig å søke om støtte til lader til elvarebil hos Enova, dersom man har fått innvilget støtte til innkjøp av bil.

Kommunale støtteordninger

Noen kommuner har støtteordninger som gir tilskudd til infrastruktur for elvarebiler som er i daglig drift. Blant annet i Oslo og Bergen er det mulig å søke støtte. Ta kontakt med din kommune for mer informasjon om tilskuddsordninger for bedrift. 

Andre insentiver for elbillading i bedrift

Anskaffelse av elbiler kan øke bedriftens sjanser for å vinne offentlige anbud, ettersom miljøkrav ofte er en betingelse for å oppfylle kvalifikasjonskravene i mange anbudskonkurranser.

Noen fylker har også vedtatt å gi fritak for bompenger til elvarebiler. I Oslo Kommune har dette vært innført fra 1. mars 2020. I Oslo Kommune kan også elvarebiler parkere gratis på alle kommunale plasser, unntatt på ladeplasser. 

Har dere spørsmål eller ønsker hjelp med overgang fra fossilt drivstoff til elektrisitet kan dere ta kontakt med en av våre rådgivere for elbillading i bedrift.
 

Image
Langs veien

Langs veien

Bruk Circle K Firmakort til å betale for elbillading på alle Circle K- og Ionity-ladere. Kortet holdes mot ladeboksen for å starte og stoppe ladingen. Du får kostnader for drivstoff, elbillading og bilvask samlet på én faktura.

Image
På arbeidsplassen

På arbeidsplassen

Ladebokser til bedriftens egne biler, ansatte og gjester. Infrastruktur og ladeløsninger etter bedriftens behov. Vi lager løsning for ditt behov og hjelper deg i hele prosessen. Enkel administrasjon på Circle K kundeportal.

Image
Hjemme hos ansatte

Hjemme hos ansatte

La ansatte starte dagen med fulladet bil hjemmefra. Ansatte starter og stopper hjemmelading med firmakortet. Circle K samler inn statistikk over forbruk, og hvor mye den ansatte skal godtgjøres for elbillading.