Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler på circlek.no. Les mer om informasjonskapsler på circlek.no.

Ok

Drivstoffpriser

Veiledende priser i privatmarkedet uten transportpåslag og rabatter hos Circle K. Pumpepriser vil ofte kunne avvike fra veiledende priser.

Kvalitet Priser inkl. mva. Gjeldende fra
16,34 kr. 2017-04-06
17,33 kr. 2017-04-06
15,20 kr. 2017-04-06
16,19 kr. 2017-04-06
11,55 kr. 2017-03-29
Parafin avg.fri (farget) 12,74 kr. 2017-03-13

Veiledende priser til bedriftsmarkedet


Under gir vi deg en forklaring på hva som bestemmer prisene på drivstoff, og hvorfor disse svinger fra dag til dag og fra stasjon til stasjon:

Internasjonale oljeprisendringer
Prisen på råolje styres av tilbud og etterspørsel på verdensmarkedet, og svinger fra dag til dag. Det samme gjelder dollarkursen. Begge disse variablene påvirker prisen på det drivstoffet vi selger på våre stasjoner.

Pris på biodrivstoff
Prisen på det biodrivstoffet vi tilsetter i bensin og diesel styres av tilbud og etterspørsel på verdensmarkedet, og svinger fra dag til dag. Prisen på biodrivstoff kan svinge annerledes enn oljeprisen.

Politikk
Politikk kan ha en stor innvirkning på råoljeprisen. Politisk uro i ulike deler av verden kan påvirke oljeproduksjon og transport. I slike tilfeller kan etterspørselen overgå tilbudet, noe som resulterer i stigende priser.

Verdensøkonomien
Verdensøkonomien påvirker også prisen på råolje. Når økonomien er sterk, øker forbruket av råolje. Det samme gjør prisene.

Avgifter
Skatter og avgifter utgjør en viktig del av prisen på bensin og diesel. Norge er avgiftene tredelt:

• Bensin/dieselavgift
• CO2-avgift
• Merverdiavgift

Drivstoffprisene i Norge består normalt av rundt 30 prosent innkjøpspris, 60 prosent avgifter og en bruttomargin til selskapene på opptil 10 prosent. Selskapenes andel skal dekke alle kostnader til transport, lagring og markedsføring samt fortjeneste til stasjon og drivstoffselskap.

Lokale prisvariasjoner
Forhandlerne på bensinstasjonene har som målsetting å ha mest mulig konkurransedyktige priser i det lokale markedet. Pumpeprisene er derfor justert til lokale markedsforhold til enhver tid. Det betyr at prisene på drivstoff endrer seg oftere enn på andre produkter du kjøper til daglig. Konkurransen fører imidlertid til at du betaler riktig markedspris for drivstoffet når du fyller på en av våre stasjoner.

Lukk

Endre språk